Som ung sångfågel i Hammarstrand så började sångkarriären i unga år på "Kul i Backen" och sedan via ett antal talangjakter gick hon vidare till Country-SM 1987, där hon kammade hem 1:a platsen. Detta förde henne vidare till Country EM i Holland, och där fick hon också kliva upp på prispallen.

Efter några år med countrymusiken blev det lite andra musikstilar och hon har bland annat turnerat med dans och coverbandet Freeze, medverkat i diverse TV-produktioner såsom Allsång på Skansen, Sommarnöjet från Örebro, samt spelat revy med Heimkoke, Jämtrevyn, och Östersunds-revyn.

1995 förde musiken henne till Stockholm och Wallmans Salonger där hon jobbade både på salongerna i Stockholm och med turnegruppen.

Hon har vidare gett ett antal konserter med Länsmusiken och Storsjösextetten bla tillsammans med Roger Pontare, Kalle Moreus och Martin Stenmark.

Lena har mottagit såväl Parnevikstipendiet som Stallfåglarnas stipendium.

Med allt detta i bagaget så känner hon fortfarande att countymusiken ligger närmast hjärtat och det har resulterat i en singel som kommer att backas upp med ett kommande album.